Wednesday, May 20, 2009

_cukur_

Ermm..pengalaman pertama mencukur sendiri rambut Arissa. ketaq beb. Makan masa. tak silap dalam 3 jam juga. Perlu berhati-hati sbb kulit kepala Arissa masih lembut dan rambut Arissa bole tahan juga lebatnya. Hari jumaat 2 minggu yang sudah. selepas solat jumaat. Operasi bermula. Kekasih memberi Arissa susu secukupnya sehingga Arissa lalok. hahaha. that was the trick. Kalau tidak, dia sure tak duduk diam. hahaha. Sorry Arissa, daddy have to do this.
Bak kata kekasih saya..."agak-agaknya lah...Arissa sure marah kat u sebab masa dia tido rambut punya lebat..tup tup bila bangun jadi botak?."...adehhh..







p.s:
bung addy, i have taken few pics of arissa for you. but will publish later la. takut hang muak asyik tengok muka dia aja...hahahaha..:p

41 comments:

Masy said...

hihhi comey je. tp dah pakai cap tu cam rappers dah hehe

ketaq eh bro, takot terluka kan kan :)

LotsOfLove-Pearls said...

aceh aceh...
comeynyer anak daddy....

kalau LOL pun bangun tetiba dah xder rambut, sure ngamuk satu rumah..

hahaha....

comel2..
cute jer..

kad0k. said...

masy,
pakai serkup tu sbb takut masuk angin daaa..hahaha..betul sis..ketaq..sbb leh nampak ubun2 tu berdenyut2..hahaha

kad0k. said...

lol,
tau xpe lol...bangun2 xde rambut..mau amuk satu rumah. huhuhu

kad0k. said...
This comment has been removed by the author.
addyaholix said...

alahai arissa!
cun anak daddy haha.

amek gambar arissa for me? haha terharu la pulak bang kadok. ingat yang request tu takkan di layan. saya tunggu gambar arissa senyum =)

alahai arissa. bila la dapat gomoi sikit haha!

afdni said...

clap clap..cayalah daddy, cukur rambut arissa sendiri..

nnt arissa soh mummy beli headband yer..kalo tk kang jenuh nak menjawap soklan 'nie laki ker pompuan'..hiks hiks hiks..

kadok said...

addy,
ada aje bro. gambo dia gelak pon ada. hahaha

afdni,
a'ahh. cukur sendiri..hehehe..headband tu dah ada. cuma x pakai aje. maybe masa umur dia 3 bln pakai kan dia la..:)

arsaili said...

salam bro..ala cutenya arrisa....bro email ur hp no n address bole kat arsaili76@gmail.com

S.YanaZ said...

Cumil2 budak2 sekrg ekk, Kadok...

patungcendana said...

selamat bercukur arissa...

well done, daddy...you're so brave...nah hadiah belon untuk mummy n daddy for being so brave...hehehe

terima kasih sudi melawat blog aku...

rama2 putih sentiasa hidup dalam kenangan... :-)

Kehelan said...

tetap comel... geramnya tgk!

kadok said...

Arsaili,
Bro..dah email dah..check ur mail box..:)

Yanaz,
Ntah la sis…ye kot.

kadok said...

Patungcendana,
Where’s my belon?...:p

Kehelan,
Thanks..:)

mrsazi said...

comel!

zafi said...

Comey nyer! :)

NONIE AZIZ said...

laaaaa...mana gambo yang kepala botak nak gak tengok daddy dia cukur rambut berjaya ke tak...Beb...aku suka tul tengok bibir Arissa...berbelah...ala-ala angelina jolie plak...

ez said...

comelnya..cutenye..mcm anak patung pon ada..heheh

Water Lily said...

Wah makin tersetrlah comelnya.


Peluk cium untuk Arissa. :)

kadok said...

Mrsazi,
Thanks..:)

Zafi,
Mcm daddy dia tak? Hahahaha

kadok said...

Nonie,
Kan ada gambo dia botak tu..yg betul2 licin aku x amik la sis. Sebab aku kesian..:(..bibir dia terbelah ke? Aku tgk cam biasa je..angelina jolie la sgt…huhuhuu

Ez,
Anak patung?..:o…:p

kadok said...

Kaklily,
Will do kak..:)

Sastri said...

kiutnyer arissa... mata sepet macam siapa?

aNIe said...

Alahai comelnya arissa...kadok tak botakkan habis ke?

Dlm gambar last tu...rambut dia masih tak bersih...hehehe...len kali kalau nak cukur kene ikut arah tumbuh rambut tu...baru senang di cukur...hehehe..

Takpelah...kecik2 botak dah besar sikit nanti cantik balik rambut tu...

kadok said...

sas,
mata sepet xtau ikut...huhuhu

kaklady,
kak..cukur abis tu..cuma yg akak nampak tu is actually rambut2 yg belum dibersihkan. cuma yg jd masalah kat tempat ubun2 dia..takut nak licinkan sangat sbb nampak berdenyut2..huhuhuhu

~~~ kay ~~~ said...

hehehe...comey!
(^_^)

tasikmerah said...

arissa sgt lawa ok!

:)

kad0k. said...

kay,
thanks.

tm,
bukan lawa tu utk yg dah ala2 remaja ehh? hahahaha..:p

Faizah said...

cepat2 ler rambut dia tumbuh hehehe, sweet mukenya :)

blackpurple @ jowopinter said...

Comelnya anak kau. Sebiji macam kau masa kecik-kecik dulu kan.... :D

kadok said...

faizahs,
lambat lg tu dia tumbuh...huhuhuhu

bp,
hahaha..xde nye

khairi said...

ahaks arissa very the cun... comel muahs2..

make sure arissa tak dpt kat aku kadok haha... kalau dpt aku gigit2 pipi dia.. :p

MatBURN said...

aku tengok pun dah gerun ni beb...gerun bukan apa beb tapi part ubun2 tu..

cun baby kau tu bhai.

kadok said...

khairi,
shud stay away frm u then...hahaha..:p

marburn,
aku pon gerun..tawakkal aje..:)

Lara said...

comelnya Arrissa..baby rayyan pun kena masuk wad sbb jaundis..mmg mcm mcm pengalaman jd ibu ni. kena tabah dan jgn panik heheh

cippp said...

masa wat kenduri cukur jambul tu.. x botak kan trus ke?

kadok said...

lara,
masa dia amik darah tu sure sedih kan? kesian...kecik2 kena amik darah byk2..harap rayyan sembuh secepat mungkin.

cippp,
masa cukur jambul tu sikit aje dia potong. so the final touch up tu kendian..2 weeks after tak silap..huhuhu

cippp said...

biasa klu kat kampung2.. masa cukur jambul tu.. cukur terus.. senang xyah wat keja dua tiga kali

kad0k. said...

cippp,
masa tu tgh sibuk maa..mana org dtg lagi..so x sempat..hehehe

Qaseh Qasturi said...

comei Arissa..
yg putih2 tu ape yek..kapas ke sabun?..
len kali nk cukur..kena pakaikan syampoo sikit.. jadi senang cukur dan x sakitkan kepala baby....

saya cukur rambut anak lelaki 44 kali cayer?...:)

kadok said...

qaseh,
itu sebenarnya bedak. tak berani nak letak air atau sabun masa cukur sbb takut dia selesema. alhamdulillah xde pape. cuma dia ada cukur bantal lepas dia cukur tu sampailah skrg. 44 kali? perghhh...saya ada dengar jugak 44 minggu. ari rabu atau jumaat x silap. tapi kalau dah 44 minggu tu dah kira 11 bulan! sian pulak kat bb..lg pon dia bb girl..sian kat dia..hehe