Tuesday, July 1, 2008

_Terima Kasih Boss_

Dulu saya sering merungut tentang perkhidmatan Komuter dan LRT ketika bekerja di Kuala Lumpur. Mungkin sudah lumrah manusia…sudah begitu fitrahnya. Sentiasa merungut. Bukan tiada kereta..Cuma saya ini jenis malas memandu. Ingin memasang supir, arghhh..jauh sekali.

Saya cuba membayangkan suasana sesak ketika menyusuri LDP suatu ketika dulu. Dari Put*a Height ke Damansara Perd*na…wahhh…sesak sungguh! Kereta didepan, belakang, kiri dan kanan…arghhhh.. itu dululah..angan-angan…sebelum ini saya di hantar ke USJ…tidak terfikir akan terjadi. Perjalanan hanya memakan 10 ke 15 minit sahaja. Lebih kurang 10km dari rumah. Dekat kan?

Dan hari ini..apa yang saya bayangkan benar-benar terjadi…dari Put*a Height ke Damansara Perd*na..seperti dalam mimpi-mimpi ngeri saya sebelum ini..arghhh..tapi mungkin terlalu awal saya membuat andaian. Kerna hari ini hari pertama saya di Damansara perdana ini. Sejam perjalanan sejauh 32km saya kira tidak seberapa berbanding 3 jam (pergi dan balik) ketika saya berkerja di Setiawangsa dan menetap di klang. Tapi dimasa itu, saya menggunakan perkhidmatan awam, Komuter dan LRT. Ada supir sendiri. Alahaiiii.

Nota Kaki:
Syarikat swasta kami memberikan sedikit duit saku sempena kenaikan harga bahan api. Walaupun sedikit, tapi kami masih bersyukur. Alhamdulillah. Terima kasih ye boss!!

16 comments:

gitartong said...

kena belanja bos makan la!

kadok said...

haiyya...tu nnti kira buruk siku dah...:p

ladylikeme said...

psst...bleh masukan nama i untuk dptkan duit saku tak....huhuhuhuh..salam kenal dan ziarah

spide said...

salamZ..
wah..sekarang dah moved ke
Dam**sara Perdana plak..
ok ar tuh..takde ar jauh mana..
cume jammed je lebih...ahakz..

kadok said...

ladylikeme,
boleh..u pindah keje kat tempat i ye..:p..salam blog sis...:)

spide,
wslm, mmg x bape jauh..32km je..tp jem tu la masalahnya..haihh

Si Kachak Yang Masih Teruna said...

Naek moto la bang best!
Klu jem pon bleh maen selit2 je.
Ape sgt-lah 32km tu.

psstt, blanje bos la. Mn tau dia up lg elaun tu. ha ha.

kadok said...

kachak,
moto? too risky la..lg satu..dah gerun naik moto semenjak accident masa belajo dulu...belanja bos? rasanya..duit saku sempena harga bahan api naik tu hanya cukup utk 1.5 tank full kereta ambo..maknanya sikit ajo..hahahaha

tasikmerah said...

kalau ko tak nak blanje bos, ko kena blanje aku..

ha ha.

blackpurple @ jowopinter said...

Aku dari Puchong Ut*ma ke Taman Melawati. Dalam 80km pergi balik. Itu tak termasuk kalau ke site. Petrol sehari RM20-25. Tapi siapa nak bagi aku duit saku? Aku kerja sendiri. Hu hu hu.

kad0k said...

tm,
meh dtg sini...hehehe

bp,
xpe..pulangan pun ok kan?...:p

jamri said...

dari rumah ke opis cuma 3 km, jln x jem...x de tol...

jom duk Ipoh ;-)

kad0k said...

jamri,
3km? walawehhh...nak 5 minit punch card merah baru aku smpi opis kalau cenggitu dekat dia...hahaha

NONIE AZIZ said...

Aku pun pernah rasa dari Jln klang lama ke Port Klang 3 jam perjalanan!! sekarang ni sama ngan ko 1 jam perjalanan...Lagi 2 bulan akan datang insyaAllah 10-15 minit dari rumah ke opis...pehhhh legaaaa...tapi lagi lega kalau boss aku baik macam boss ko!!

Al-BIMA SAKTI said...

bersyukur dgn apa yg kita dapat
rezeki akan lrbih berkat.

bersyukur dgn apa yg kita ada
insya-Allah rezekimu akan berlipat ganda...

zino said...

dapat bonus la ya.. tahniah.. bertambah rezeki..

kadok said...

nonie,
10-15 minit?kalau mcm tu jln kaki pon bole tu nonie..hehehe

al-bima,
sentiasa beryukur..:)

zino,
bonus tu dah dapat..ni bonus minyak naik pulak..hahahha