Wednesday, September 24, 2008

_Selamat Hari Raya Aidil Fitri : Maaf Zahir dan Batin_

Disebabkan saya perasan agak sibuk dan jarang punya berkesempatan menjenguk blog saya sendiri mahupun teman-teman sekalian kebelakangan ini. Saya dan kekasih saya ingin mengucapkan.

Selamat Hari Raya Aidil Fitri
Maaf Zahir
&
Batin


Bagi yang memandu tu…memandulah dengan berhati-hati. Sentiasa ikut peraturan yang telah ditetapkan. Bagi yang main-main mercun atau meriam tu…moh le kita main perang-perang. Mau? Hahaha. Saya beraya dirumah keluarga kekasih saya tahun ini. Dekat sahaja, di Klang dan berkemungkinan besar pulang beraya di Rumah keluarga tercinta di Batu Pahat pada hari raya kedua. Yang dekat-dekat tu meh le dtg kerumah…:)

Nota:
Syarikat swasta saya memberi hamper sebagai ganti duit raya.. Perasaan saya? Hampeh!!! Kenapa hampeh? Owhhh..sebabnye…syarikat swasta saya menjanjikan duit raya pada bulletin yang mereka keluarkan jumaat yang lalu. Entah dimana silapnya, hari ini satu lagi bulletin dikeluarkan mengatakan Duit Raya yang mereka katakan jumaat lalu akan digantikan dengan Hamper . Maka bertalu-talulah email yang keluar masuk dari pekerja-pekerja ke “HR”..hah!!! Padan muka kamu nak menjawab. Siapa suruh main-main.
Alasan mereka, kami baru menerima duit bonus tahunan dan kenaikan gaji baru-baru ini. Hoiiiiii…mana aci. Kamu baru keluarkan bulletin la. Cehhhh!!!
Mcm kap lam ya nga..Heh!!!

26 comments:

Masy said...

hamper?? drpd bg hamper, baik duit hamper tu dihulurkan. ape daaa HR.. kasik bom satu kali hahahahaah

samat ari raye utk sodara kadok dan kekasih beliau hehe

cippp said...

sib baik dpt hamper tu. klu dia kata x dpt apa2 lgsg.. lg teruk ler HR.

sy rs HR segan nak bg duit raya tu.. sbb sikit sgt setiap staff akan dpt.. ntah RM50 je sorang. Pon nnt teruk HR kena jgk. tu yg dia tukar hamper.. nampak cam besar sikit. p/s : saya bkn fanatik HR.. hahahah

Pokcik & Kekasih pokcik.. Salam Aidilfitri. kad raya dah smp. Nnt sy bg ms kita jumpa ye.. sbg balasan. sy pon 1st raya di rumah sy je.. kot2 ler berjalan raya smp ke cheras, singgah ler ye..

kadok said...

masy,
dah bom pun smlm..terkedu derang..wahahaha..slmt ari raya sis..hati2 memandu..:)

cippp,
elehhhh...bela HR..org2 HR la tu..:p...ehh..last nye kiterang duit raya cecah riban tau cippp..ni serius ni...haihhhh

sya said...

Camana dah announce dlm bulletin pastu leh tukar pd hamper.. betul cam kap lam ya nga. Apa agaknya isi hamper tu ek.. cuba tanya hamper tu leh dijual semula tak dan dptkan tunai.

tasikmerah said...

tak bersyukur la tu... ppsttt.. tak nak hamper tu bg kt aku... he he...

selamat hari raya!

ACIDMAISYA said...

kalau camtu..share ler hamper tu kat sini..hehehe

kadok said...

kaksya,
tu la tu yg kiterang bengang..dah anounce then tarik balik...nak carut puasa ni...hahaha

tm,
moh le dtg rumah kita mkn hamper tu...ntah2 hamper tu cenonet je tm...wahahahahah

kadok said...

acid,
jom..tp x dpt lg la hamper ape..ntah2 hamper 30 hengget je kot...hahaha

biskutrajin said...

hmper mne sme ngn duit raye...

Abby ♥ Aidilfitri said...

hamper rm30 jer, banding ngan duit raya rm300, huhu, ok wut, atleast u got, dr kompeni swasta aku, harammmm, xdpt pepe

kadok said...

biskut & abby,
tu la kenyataannya...kecik je kot..ni blom dpt lg ni..haihh

aNIe said...

Kadok...hamper tu harga je mahal kadang barang ntah haper2 le...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI dari akak buat Kadok sekeluarga...

Nanti ambil e-kad raya kat blog akak ye...untuk semua kawan2 blog...

Si Kachak Suparjo said...

Bang, aku xnak hamper.

Aku nak ayam kenny.

kadok said...

kaklady,
sy dah terima hamper tu smlm..bole tahan jugak la brg2 dia...hehehe

kachak,
aku jumpa ko raya ni..kenny ehhh...hehehe

zino said...

selamat hari raya maaf zahir batin..

nak bagi hamper je.. memang tak patut.. tapi kalau dalam hamper tu TV plasma 36 inci ke.. bebaloi jugak ambik kot.. hehe..

selamat balik kampong..

NONIE AZIZ said...

Nak aku bahasakan HR ko? wakakakaaka..macam aku bahasakan sekreteri department aku tu...ekekekeke...Apapun Selamat Hari Raya untuk ko dan kekasih ko...Minta ampun sekiranya aku ada terkasar bahasa.

kadok said...

zino,
hamper ada tv plasma 36"?...:p..hamper biasa je zino...haihhhh..apa2 pun..rejeki jugak..haihhh

nonie,
ape jd dgn sekretatri ko nonie? bekeng ko ye..:p...slmt hari raya jugak...maap zahir dan batin...:)

geneticthylon said...

selamat hari raya incik kadok

drive ke batu pahat nanti elok2... jgn cepat hangin ngan driver yang drive mcm kelajuan kipas angin meja 16"inci button 1.. eh.. apa aku merepek ni.. haha.

Selamat hari raya.

Ayah said...

Selamat Hari Raya... jangan lupa balik kerja lepas cuti.. nanti keluar buletin..

kadok said...

genetic,
hahha..merepek ekk..:p..slmt hari raya bro..:)

ayah,
aduhhh...balik kerja melambak report kena hantar...hahaha..slmt hari raya ayah..:)

Shai Arif said...

Selamat Hari Raya kadok. Aku pun dah tuko url blog.. new life...

arsaili said...

salam aidilfitri..cam ne raya bro?

Tokyo BLUE said...

salam aidilfitri!

kad0k. said...

shai,
hi sis..lama x dengo kabar berita..new blog?will add urs..:)

arsaili,
salam arsaili..raya was great..hows urs?

tokyo blue,
salam aidilfitri..:)

Am said...

Selamat Hari raya dan maaf jika ada tersilap kata dari kita berblog ni ya kadok.

kadok said...

am,
slmt hari raya aidilfitri..maaf zahir dan batin juga am..:)