Thursday, January 29, 2009

_3 dalam 1_

Owhhh…baru aku tau. Peribahasa “Air yang tenang jangan disangka tiada buaya” tu sebenarnya mmg betul lah. Kenapa? Haaaa…meh aku jawap. Kat kg aku kecoh pasal org buang anak kat masjid. Siap ada surah yassin dijasad bayi lelaki tu. Sungguh mulia hati pembunuh tu kan? Hahaha…Owhh..pada korang mmg la biasa dengo kot…tapi tidak bagi kg aku yang agak tenang dan agak alim2 orangnya Mana nak sangka benda mcm tu bole jadi kan? Keduanya, kampong kekasih aku kena serbu segerombolan polis dan wartawan. Alahhhh..kalau kamu tengok siri 999 kat satu tv swasta tu, ada disiarkan cerita orang sorokkan dadah jenis ketamin (maaf..aku tak tau apa ejaan yang tepat utk dadah jenis ni) dlm bungkusan garam kat satu stor di satu lot kedai. jaraknya dalam 1km aje dari rumah ibubapa kekasih aku. Bayangkan..aku ulang alik depan store tu tiap2 ujung minggu..sape sangka kan? Hehehe.

Ermmm..sedikit update untuk kekasih saya. Sekarang sudah masuk bulan ke-8 dan 3 hari (tak silap sayalah). Perot dah memboyot. Sana sini orang panggil mak buyong. Alhamdulillah setakat ini semuanya ok. Semoga begitulah hendaknya sampai dia melahirkan. Tarikh dijangka melahirkan insya-allah 23/3/09 (kalau 12/03 kan best..sama dgn tarikh lahir aku wooo…tp tak apelah asalkan sama bulan..bole sambut birthday sama-sama walaupon tahun yang sangat bertauhan…hahahaha). Banyak juga yang kami telah sediakan untuk menyambut orang baru. Nama? Nama kami belom pilih. Menurut kata Puan Doktor. Baby yang dikandung kekasih saya insya-allah perempuan. Apa kata saya? Saya cuma bersyukur. Yang penting kedua-duanya selamat kelak. Nama apa nak bubuh ehh?

Teringat kata-kata kekasih saya ketika kami sama-sama menuruni tangga dirumah no 10 tu.
“ Berat I sekarang ni dalam 57kg kot..berat 2 org lagi…tapi berat tu masih tidak boleh menandingi berat u seorang tu” kata dia sambil ketawa berdekah-dekah.
Sungguh kurang asam dia ni kan? haihhh..

21 comments:

~~~ kay ~~~ said...

Its an amazing feeling holding your baby for the first time u knw...heheheee
Congratulations, you're gonna be a Dad soon!

Sastri said...

keskeskes... sungguh sweet laa kata-kata kekasih awak tu... :p

Masy said...

57 tu dah lebih kurang berat sy sorg je ni. huhuhuuhuh

selamat bersedia nk menimang cahayamata ye. pompuan eh? ubuh je Masyita heheheh *promot promot*

tasikmerah said...

boleh besan nih.... ha ha.


.

kadok said...

kay,
thanks..insya-allah

sas,
bersekongkol dgn dia ehhh...:p

kad0k. said...

masy,
hehehe...ehh..nama masyita tu sama dgn gynae kekasih sy lah...:p

tasik,
MC..kamu setuju?..:p

aKu..DiA...kAmU said...

Selamat menimang cahaya mata lar ek!!! Tanhiah!

ladylikeme said...

SELAMAT MENIMANG CAHAYA MATA...rasa seungguh teruja bila memegang baby kiter for the first time

kad0k. said...

aku..dia & kamu,
thanks

ladylikeme,
thanks sis...teruja sungguh ye..:)

Abby ♥ said...

Hehehe, gurau gurau mesra, apa salahnya. Ckp kat dia, kalau ko kurang berat dr dia, mcm mana ko nak angkat/dukung dia kalau tetiba dia nak banak kan. Hehe

sya said...

Alhamdullilah segalanya berjalan dengan lancar, bila pun sikecil itu lahir, kita doakan kedua ibu dan anak sihat.

Teringat kata2 seorang pelakon yg skrg dah men jadi arwah "Clear water don't sangka tak da buaya naaa"

kadok said...

abby,
dukung?mmg kena dukung ehhh?...:p

kaksya,
sape pelakon tu ehh?..hehe

artsoul said...

so,kena la kurang kan berat....

cippp said...

u,

berat u 57 x 2 =.. ke? hahahahha

kadok said...

artsoul,
dlm proses ni..:p

cippp,
144kg? berat anak tenuk dahtu...hahaha

jamri said...

Semoga semuanya selamat kadok.. aminnn

kadok said...

jamri,
thanks bro

LotsOfLove-Pearls said...

Tambah limau kasturi?

Asam p0wn bertambah.

kadok said...

lotsofluv,
tambah asam ye?..:p

Water Lily said...

Tahniah!Seronoknya bakal ayah ye :)


Salam untuk kekasih kamu . Take care.

kadok said...

kaklily,
wslm kak..insya-allah disampaikan...:)