Tuesday, July 12, 2011

_suam kuku_

Masuk kereta..tekan butang penghawa dingin..tapi angin keluar suam-suam kuku. Dalam hati..”penghawa dingin buat hal lah ni”…saya balik…buku computer riba…masuk dalam forum..baca dari mukasurat 1 hingga 6 dan pada masa yang sama text-ing kawan-kawan.


Teman 1,

Dari saya: wei..ko tau tak nape penghawa dingin aku keluar angin cam suam-suam kuku je? Tak sejuk langsung!

Dia: ko nye gas habis kot?

Dari saya: tapi aku baca dlm forum..dia kata tak perlu isi semula gas unless leaking..lagi pon kalau peti sejuk mana ada top up gas walopon ko dah pakai 7-10 tahun?

Dia: logik jugak..


Teman 2,

Dari saya: Air cond aku tak sejuk la..asal ekkk?

Dia: Gas ko habis kot…

Dari saya: aku try check esok tgk apa kata si pakar..hehehe


Ok…saya masuk kereta balik..hidupkan enjin..dan tekan butang penghawa dingin..masih seperti siang tadi..belek punya belek..cuba teka? Aku tak tekan button A/C tu daaaa..bodoh kan? Sape suruh tekan butang blower tu je…rasa mahu nyumpah diri sendiri…hahahahahaha

10 comments:

Kehelan said...

dh balik ke?

kadok said...

kehelan,
balik mana?malaysia?dah la dear..since mid of march..:)

Dearie Pearls said...

aper yang suam kuku bro?

hhehe...

kadok said...

pearls,
air cond..huhuhuh.. sbb x check betul2 kan....:p

Masy said...

sengaaaaaaaaaaaaaaaaalll!!! hahahaahahhahaaha

kad0k. said...

masy,
kan..tau xpe..sekali igt rasa mmg cam bodohhhh sgt..hahaha

cikceriacorner said...

heheheh..pak kadok...saya da agak da..ni mesti da tersalah tekan..hehehhe

sabau ajela..heheh

kadok said...

ccc,
kan..sape suh x check betui2..hahaha

acik oren said...

uih aircond tak yah refill eh, tertipu acik.

tu berangan la tu, sampai salah tekan.

keh keh keh

kadok said...

acik,
yes..u dun have to refill ur ac gas unless ada leakage..this is wat they told us la sbb dia cam peti sejuk perumpamaan dia..sbb peti sejuk guna gas..so selama mana kita pakai tu..kita x pernah isik gas kan? so if u wanna servis ka..repair ka or watever to ur ac..pls go to pakar2 aircond je..hak yg bersepah tepi jalan tu seme bikin perabih duit je...hahahaha