Friday, May 16, 2008

_Enti Yang Terlewat_

Sudah hampir seminggu hari ibu sudah berlalu...saya tidak berasa ghairah menyambutnya. al-maklumlah..saya tiada ibu. sudah 25 tahun dia pergi. yang tinggal hanya memori-memori yang singkat itu. Maaf..ini hanya satu entri yang sengaja dilewatkan. jangan fikir saya tiada ingatan untuk itu. cuma saya rasa sangat sedih untuk mengingatinya. Tapi saya ada pengganti. ibu baru saya dan ibu kekasih saya. Selamat hari ibu untuk kamu berdua.

nota kaki:
saya rasa sungguh gembira kerana kembali ke negara saya. sungguh! (mcm la jauh sangat pergi...cuma diseberang tambak sahaja..cetttt...hahaha)

8 comments:

Op said...

ujan batu di negara sendiri la yg best ye tak

kad0k said...

betul tu OP.walau bagus mana negara org..negara sendiri juga didalam hati..sungguh.

Khairi said...

wahaha.. pergi singapore mesti best.. tak wat balik buah kaki ke bro?

Khairi said...

pasal gelisah dalam entry sbl ko tu bro, aku dapati mungkin, mungkinla ek, your mind is busy projecting "unacceptable" future base on its logic.

kdg2 it is something very vague, even kita sendiri pun taktau ape pasal kita risau.

this happen when it is too much we want to take care of, to keep in our view at one instance. We try to arrange all our problems in our mind at one time, so that we can see all of them and their solutions as well. this is mind work. it just wants to show off.

whatever out of your reach bro, just surrender, tawakkal pd Allah. Doa, dan minta dimurahkan rezeki selalu.

bro, bleh baca buku eckhart tolle hehhe..

kadok said...

khairi,
buah kaki apa..seme pon mahal..adehhh...on ur second note..aku agree with wat u said..sometimes..too much things to settle tp source cuma satu..thats y become hay wire and mind cant thinking properly..:)...tp smpi skrg aku x tau apa yg buat aku gelisah...hahhha..kalau aku tau punca dia..aku bole settlekan...smpi la ni aku x tau ni...hahhha

tasikmerah said...

selamat hari ibu utk bakal ibu kepada anak kamu...

boleh ke gitu hah?..

:)

Kimie said...

Kad0k,

Ermm..boleh aku siapa ibu ngko yg baru tuh...

Anyway, Bro..lama tak dengar khabar..camner dengan si Sherry? Ttg buat investment tuh camner? Apa barang pergi Singapore...buat kerja ker sesaja berjalan?

kadok said...

tasik merah,
boleh juga tm..:)

kimie,
sherry ok..cuma mengenyam nak kawin dah..so maybe dlm july aku cari pasangan utk dia..that investment..aku x gerak pon...modal dah ada..nak gerakkan tu yg masalah..mls...aku g sing sbb company hantar..have course to attend at IOCS...seminggu aku kat sana...:)