Thursday, May 22, 2008

_Konsisten_

Ada 3 situasi yang berbeza.

Situasi 1
Aku : Hi baky*h…lama tak jumpa…tadi abg telepon..nape tak angkat? Ingat nak ajak keluar…kan kita dah lama tak jumpa..bole makan-makan..borak-borak..bla bla bla
Dia : Wahhhh..abg apasal berisi?
Soalan aku tidak dijawab sama sekali oleh tuan punya badan..lain cerita pula yang timbul…arghhh

Situasi 2
Dia : Assalamualaikum kadok!!!
Aku : Wslm….haaa..masuk-masuk.
Dia : Ehhh..apasal ko nampak berisi ekk?
Adehhh…belum masuk rumah benda ni jugak yang kau suarakan…ampes betul la

Situasi 3
Di satu pusat membeli belah di Johor.
Dia : Abg pakai size apa ye?
Aku : Owhhh..bagi saya size 32 (jawab aku dengan yakin sekali).
Kemudian..dia dtg dengan membawa seluar hitam bersize 32
Dia : Ok…yang ni size 32..abg bole try kat sana…kat “fitting room” tu.
Kata dia sambil tersenyum.
Aku : Ok
5 minit kemudian.
Aku : Dik…ermmm..bg size 33…ada?
Dia : Ada…(sambil senyum)
Saya tidak pasti apa maksud senyuman si gadis manis seorang ini…tapi yg pasti,..senyumannya manis sekali…hahaha

Saya rasa saya perlu melakukan sesuatu…saya sudah membeli apa-apa yang perlu untuk tidak kelihatan seperti sekarang ini berkurun yang lalu…Cuma perlaksanaan sahaja yang kurang..silap saya juga..tidak mengambil berat tentang ini. Saya perlu ada azam. Azam yang konsisten. Ya..konsisten..tapi konsisten inilah yang selalu menggagalkan segala-galanya…arghhhh

9 comments:

tasikmerah said...

size 32 ok lg tu.... belum la membesar bagai juara sgt....

tapi berazam tu bagus juga tu....

go kadok.... go kadok... :)

cippp said...

br naik 1 inci pokcik. tp kena hati2 gak tau pokcik.jgn jd cam hubby aku.. dr 32 b4 tawen meninggkat ke 44 lps tawen hahahahah.. jaga jaga...

Khairi said...

huhu.. dah menggemuk yaa.. kire ok la tu bro, at least sebagai penyukat kebahagiaan.

lagi bahagia, lagi gemuk, logik ke?

waterlily said...

Takpe. Itu tandanya negara kita masih aman, makmor dan selamat.

Situasi 3 itu lebih kurang cerita hubby saya masa bershopping seluarnya bulan lepas hehehe :)

kadok said...

tasik merah,
tq TM for the support...bkn size 32la TM..size 33...hahaha

cippp,
kalau 32 ke 44..tu aku dah naik gerun dah tu...:-o

Khairi,
ada org ckp...lg gemuk suaminya...maknanya si isteri pandai jaga si suami...tak tau la..betul ke tidak kata2 tu...hehehe

Waterlily,
tu la WL..syukur alhamdulillah...jadi si suami bertambah dari size berapa ke size berapa?...:p

Wirawan Terulung said...

kik kik kik....

dah meningkat saiz pinggang ko ek?
nasib baik pinggang haku still menten slim river...:p

p/s: haku pun nak senyum macam sales girl tu lar. :p

kadok said...

wira,
nanti ko dah kawin baru ko tau...haahahha

NONIE AZIZ said...

33????? GEMOOOKNYA KADOK!!!!! kakakakakaka...gelak guling2

kadok said...

MR,
hahaha...tp org kata sedang2 aja tu MR...:p