Monday, July 14, 2008

_nak kena pijak atau tampar_

Aku toleh kiri…lelaki itu menggelengkan kepala..aku toleh kanan…gadis itu menggelengkan kepala..tapi aku sempat mengenyit mata..(owhhh..itu hanya tambahan dari aku…hahaha). Jika aku boleh bertukar menjadi HIJAU..dah lama aku bertukar…mau kusepak-sepak dan kupijak-pijak orang-orang itu. aku keluar rumah seawal 7.00am. Kalau di-ikutkan..pukul 8.10am aku sudah sampai di office. Tapi hari ini berbeza…pukul 9.30am aku masih lagi tersadai di federal highway..dihadapan subang parade. Arghhhh…aku rasa nak tampar orang.. aku rasa nak sepak terajang orang..siapa yang tau orang-orang itu…mereka akan paham. Mereka pasti punya imaginasi yang sama seperti aku. Heh!

18 comments:

Masy said...

ni mesti kes jln kene tutup neh hihi~

KAKTINY said...

adohai.. siannyer..

bulan ni kaktiny dah 2 kali sampai opis lambat.. so, no the 3rd time.. kalau tak - dapat surat cinta.. adoh mak aii...

single n ebeleble said...

org iteew menafikan dia penyebab jem tart, len kali pakai heli p kojo yerr

tasikmerah said...

kalau keta tu boleh dilipat2.. rasa nak lipat2 je keta.. masuk dalam poket... dan jalan kaki je p opiskan?...

kadok said...

masy,
tau xpe..:p

kaktiny,
sy ni hari2...hahaha..nasib baik xde yg jaga pasal tu...kalau idak..dpt surat chenta dah..tp aritu dah ada memo...indirectly sbb derang nak tegur department lain..huhuhuu

kadok said...

single and available,
nak pakai heli x mampu la..:p

tm,
masa keje kat usj..bole smpi opis dlm 15 minit aje..la ni x boleh dah..max is 1 hr..kalau bole dilipat kete tu mcm transformer kan best...hahahah

si kachak said...

Aku dah ckp, naek moto je.
Lg senang.
Time2 jem senang nak mencilok.

Tp ape nak bwat kan, KERAjaan pnye idea mmg pelik2 je.

err, ade kaitan ke?

kadok said...

kachak,
tu dah kira jauh menyimpang bro..nasib baik ko sedar awal..wahaha

ehhh..aku dah fobia sikit naik moto ni..eksiden...adehhhh..

cippp said...

sian dia ..

nama depa suka bt hal time org keja ek? suka nyusahkan rakyat.ini ke pemimpin yang cekap..?pandai cakap je haha haha

BasH said...

wahahah pagi tadi mmg jammed teruk...tapi umah aku n opis dekat ja...tak masuk pun mainlane hgway LDP..main sipi2 ja..15min dah sampai...hikhik..
masuk opis tgk kosongnya..mana pegi smua orang? wahaha opss

kadok said...

cippp,
tau xpe cipp..smlm masa aku dari klang pon facing the same prob..hampeh tol...

bash,
nasib baik la rumah ko dekat opis..kalau idak..sure masalah yg sama..ni nak balik ni x tau la mcm mana..adehhh..kejang urat kaki...hahahaha

Al-BIMA SAKTI said...

dugaan... dugaan,... dugaan...

kad0k said...

al-bima,
tau x apa..hehehe..dah byk sabar ni..:)

artsoul said...

mai stay kat penang..

cikgooden said...

jalan kaki...satu penyelesaian mudah mengelak jem. Diguna pakai orang dolu dolu...
selamat gumbira...

salam ziarah..ahakssss

kadok said...

artsoul,
frm penang to damansara..jauh tu..:p

cikgooden,
wahhh...jauh woooo...32km...bkn 2-3km tau...:p

fahmi said...

aku juga mempunyai perasaan yang sama macam kamu..:)

kadok said...

fahmi,
bkn kamu shj..semua pon begitu...:)