Wednesday, July 16, 2008

_sms_

Mesej dari seorang teman.

“ok ok…im really confused. If I or anybody else need not a relationship. What is the meaning berfriend to a girl then?”

Relationship dlm kontek mesej diatas bole jadi sex, hubungan lelaki dan perempuan dan apa-apa sahaja yang seangkatan dengannya. hehehe

Saya ada ubah sedikit ayat-ayat didalam sms beliau…supaya tidak nampak kasar tapi masih punya maksud yang sama seperti mesej yang asal.

Ada sesiapa ingin memberi komen?

22 comments:

si kachak said...

Klu nak relationship, musti nak dgn opposite sex je ke?

Aku syak kwn ko sdg mengalami kegersangan melampau. Aku syak je la.

Ko bg cHreT skit kat die bang, bior insaf.

Nak tips cHreT, aku bleh ajor kan.

ha ha.

Kak Lady said...

Bagi akak...boyfriend atau girlfriend adalah kawan2 lelaki atau kawan2 perempuan...lainlah kalau ada perkataan special...baru lah ada kelainannya...hmmm

Ntahlah...agaknya kawan tu tgh jiwa kacau kot..

KAKTINY said...

nak komen apa ni?..

suh kawan tu layan blog.. cari kawan siber ramai2.. lagi senang citer.. if gadoh pun takyah masuk blog dia dah.. if still kawan.. singgah blog dia tiap2 hari.. hihihi (kita kawan kan kadok kan.. kadok kawan siber kaktiny kan kan kan...)

tasikmerah said...

apa2 perhubungan pun letak pada niat...

kalau niat kamu ke neraka... sendri mau ingat..

:)

Masy said...

daku mengesyaki kawan enche' kadok ni mengalami komplikasi urat otak di mana di dalam kepala beliau, terlalu memikirkan benda-benda yg simple sehingga menjadikannya keterlaluan complicated.

mesti ada 'hubungan' je ke? kalau kawan je takleh? adekah daku akan menjadi jalang kalau berkawan dgn 10000000000 lelaki? dan adakah dia dikira setia klu hanya ada satu je kawan perempuan? (mcm loser je). leceh betoi laa beliau ni. suruh dia pergi neraka (go to hell). eh.. jgn2. suruh dia beristirehat. hihihii

kadOk. said...

kachak,
dia kwn dgn semua jantina..x mengira l/p..kadang2 aku pon pelik dgn soklan dia...ajar aku chret wei..hahahha

kaklady,
yep..sy rasa dia mmg jiwa kacau...

sodep said...

tak paham.. tak paham... kengkadang berkawan tuh lebih baik dari ada hubungan tuh sendiri..

kadOk. said...

Tiny,
dia bkn blogger..dia mls merayap2 melalui blog..itu sy pasti..:p

tm,
tu sy setuju tm...

kadOk. said...

masy,
he's ok..kamu agak benar..dia suka meng"complicated"kan benda2 yg mudah..mungkin itu satu masalah beliau...hehehe

kadOk. said...

sodep,
sy tidak paham la...ke saya yg keliru?hubungan apa?bukankah berkawan itu sendiri sudah satu hubungan?:)

Anonymous said...

lebih baik berkawan dari bermusuh ....


tapi


dalam berkawan itu juga perlu hati hati , supaya tidak terjerat ...

- kak pB-

thafiexq said...

cinta sekrg bukan cinta org dulu dulu.. kan kan kan

kadok said...

pb,
berkwn biar seribu...kahwin biar satu..mcm tu ye?

thafiexq,
cinta skrg penuh nafsu..:)

Ayu said...

friend is friend tak kira la laki ke pompuan kan....
lebih drp friendship could be hubungan perkahwinan yang sah.. tapi kalo laki dengan laki idak le boleh berkahwin yer adik-adik :)

blackpurple @ jowopinter said...

Relationship kan interaksi dua hala. Kalau sehala, itu syok sendiri namanya.

Macam tak menjawap soalan kan komen aku ni. Isk!

kadok said...

ayu,
ye..kami paham chekgu...:p

bp,
aku pon puas nak relate dgn sms yg aku terima tu..irrelevant la...:p

arsaili said...

salam...nak juga comen tapi kurang paham sms tu. Sepahaman sy lak..berkawan, bercinta dan berkawin adalah 3 situasi bebeza tetapi ada relationship terjalin dalam setiap situasi.
berkawan - memenuhi tuntutan social
bercinta - melibatkan hati dan perasaan
berkahwin - melibatkan akad

ahaks...

cippp said...

akuxphmsmsdiatu. xperlu relationship? nak duk sorang2 dlm dunia mcm citer c smith tu ke? klu nak suh dia duk dlm utan...nnt kena kwn dgn rakyat jelata utan gak. masih dlm konteks ada hubungan.. ntah ler labu..!

kadok said...

arsaili,
kalau dlm kontek sahabat sy pula bagaimana? kwn dgn perempuan tp dlmmasa yg sama tidak mau komitmen..bole?hehehe

cippp,
sbb tu la complicated...:p

fahmi said...

aku confuse sebenar yer..

ladylikeme said...

salam singgah dan ziarah....
complicated sebab xmau ader komitmen ker...mcm tue kan...kan....ntahla...dia sihat ke atau tidak sihat atau sajer-jerk nak bagi org berfikir utk dia

kadok said...

fahmie,
jgn asik confuse en fahmi...xpe..jgn fikir byk2 pasal sms ni...nnti jadik lain pulak...hahaha

ladylikeme,
awk mmg betul..dia nak kita fikir utk dia..pd sy..apa2 yg kita deal..semua ada kaitan dgn relationship...no matter kita nak pusing mana2 pon...relationship tu tetap ada..setuju?