Tuesday, July 22, 2008

_Talipinggang_

“U..i teringin nak makan roti la..kalau u balik boleh tak singgah kat 7E area rumah kita tu?” dia
“Roti apa?” Tanya saya ringkas
“Alah..roti Gardenia la..apa lagi”dia
“Oklah…nnti I belikan u ekkk” jawab saya sambil meletakkan gagang telefon.

Menggunakan LDP lewat petang semalam..seperti selalu..jalan tidak seberapa sesak seperti pagi tadi. Syukur. Boleh lah saya sampai dirumah awal. Bisik saya didalam hati.

Sampai di depan 7E Put*a Heig*t. Langkah saya atur kemas. Memakai celana hitam dan berbaju hitam belang-belang ungu. Nampak segak barang kali kerna saya ditegur si kekasih saya awal pagi ini. “Jangan noty-noty ye”..saya cuma angguk kepala…saya tau kenapa…mungkin penampilan hari ini tampak berbeza kot. Itu firasat saya la disamping sifat perasan saya yg maha tinggi pagi-pagi buta ni. Hahaha

Pintu 7E saya buka kemas…awekkk…cunn..tersenyum simpul dia melihat saya…alah dik..saya TAKEN la..tapi saya ada quota lagi..itupun kalau adik sudi..bicara saya didalam hati sambil membalas senyumannya…perasan

Saya gapai roti pesanan kekasih saya…tiba dikaunter..saya bayar. saya keluarkan note yang agak besar..

“abg takde duit kecik ke?” Tanya dia nada lembut
“takdelah..tapi saya ada note seringgit dgn duit syilling..bole ke?” jawab saya
“boleh aja bang..duit jugak kan…” jawab dia
“abg baru balik kerja ke?” Tanya dia lagi
“a’ahh..baru balik kerja..sorry ye pasal duit tu” jawab saya sambil senyum dan terus beredar..babak kami habis disitu..kena pelan-pelan maaa…hahaha

Sementara berjalan menuju ke kereta..saya rasa ada sesuatu yang tidak kena pada saya. Ada benda yang terjuntai. (jangan salah paham yeee) Apa ekkk. Huh!!!..tali pinggang terbukak la…tali pinggang terlondeh. tali pinggang yang terjuntai. Macam mana saya tak perasan. Buang Karen aje buat-buat macho masuk 7E..tapi tali pinggang terbukak. Patutla awek tu tanya baru balik kerja ke? Ke dia ingat kerja lain? Dem..nyesal-nyesal. Sape suruh. Riak lagi. Padan muka saya. Nampaknya…saya tak menjengah la ke 7E tu untuk jangka yang lama..malu beb. Maluuu…hahahaha

Perhatian..hanya talipinggang sahaja yang terbuka ye..yang lain-lain itu masih tertutup rapi..saya sangat yakin…harap maklum…:p

40 comments:

ladylikeme said...

huaaaa.....mesti awek tue ingat keje lain..heheheheheheh,...tue la ..balasan Allah pada org yang riak..huhhuhuhuhuu

Masy said...

ahahahhahahah mesti awek tu nk tegur tp x tau nk susun ayat camne.

takpelah.. Tuhan marah tu ade niat serong :D

kadok said...

ladylikeme,
alah sis..bukan riak apa..saje2 je tu..:p

masy,
malu beb..malu..niat serong tu xde la..sikit2 aja..nasty mind...hahaha

Ayu said...

hahahahahahahahahaha
tak tahannyaaa
hahahahahahahahahaha
sib baik tali pinggang je tauuuu :P

kadok said...

ayu,
wahhh..suka ye..mmg pon..nasib baik tali pinggang aje..kalau tak..naye pakcik..:p

KAKTINY said...

kah kah kah.. tu ler.. nawaitu awal dah tak betoi.. kan dah kena 'sedas'.. hehehhehe

Si Kachak Yang Masih Teruna said...

nga ha ha ha!

"Bru abes keje ye bang?" ha ha.

Klu aku, mmg syak ko bru lpas cHreT je.

ha ha.

kadok said...

tiny,
tp walaupun sedas..x tahan..sebijik kena kat batang hidung..wahahha

kachak,
tali pinggang tu la masalahnya..bukan lps chrett la..hahaha..aduhhhhh..:p

acidmaisya said...

kwang..kwang..kwang..

gelak sakan baca post ni..

nasib baik awek tu tak cakap terus terang, lagi malu seumur idup..at least boleh la cover muka sikit tuk beberapa bulan ni, beli roti kat kedai lain...he..he..

Am said...

hehehe lebih ni mesti sentiasa pandang tali pinggang sebelum berlagak macho

ps: baca entry ni terus pandang tali pinggang Am, nasib baik ok hehehe

kadok said...

acid,
lps ni mmg kena g tmpt lain..puasa g sana selama sebulan..at least..:p

am,
pandang am..jgn x pandang..wahahah

cippp said...

Terjuntai..? hahahahaha tu yg x menahan tuh..!!

pokcik, saya rasalahkan, talipinggang tu dah berpakat lama dgn cik adik dlm tu..egegegegegeeg

kadok said...

cippp,
ya amponn..kalau kekasih aku baca komen ko ni..sure dia dah bantai gelak goleng2 dah..wahahahahahaha

babyarisha said...

hahaha...hihihi...huhuhu...
blushing..blushing..
mau sebulan x masuk 7e..
hue..hue..hue..

fahmi said...

hahaha,.kesian yer..hilang abis macho ko..

Kak Lady said...

Hahahah...tu lah...terlebih perasan le tu...sampai tak perasan yang lain

kadok said...

babyarisha,
2-3 minggu dah bole kot babyarisha..tgk market mcm mana..:p

fahmi,
macho ke..apa ke..seme dah ilang dah..at the moment nmpk benda terjuntai..heh...hahahaa

kadok said...

kaklady,
pengajaran tu namanya kak lady...:p

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam...for sure awek tu mesti ingat yang bukan-bukan. pastu siap beli roti lak, mesti lapar ni

arsaili said...

salam bro...cam mana tali pinggang leh terbuka? ni mesti salah buka tali pinggang kaledar masa dlm kereta ni...ekekekeke

tapi nak sangka baik lakan..ni sure lepas solat..tukar seluar dgn kain...then masuk seluar balik lupa plak ..ekekeke

kadok said...

crazybeautiful,
hahaha..lapar ye?...:p

arsaili,
hahaha..kepala talipinggan tu la bro..selalu tanggal..the part that grib the belt..have to change with the new one la...:p

cippp said...

pokcik, beli je ler talipinggang baru. kang dia berpakat lagi dgn cik adik tu.. sakat pokcik.. hahahah

Tokyo BLUE said...

cam tak termakan je teguran.. hehe

kad0k said...

cippp,
amboi...talipinggang tu satu pemberian la..sayang...:p

thafieq,
x paham la bro..:)

tasikmerah said...

weh... ko pasti ke tali pinggang je yg tejuntai.. he he..

cippp said...

satu pemberian? mintak ler orang tu bagi lagi satu.. mudah bukan..? hahahaha

kad0k said...

tm,
haaa..tang itu aku sangat pasti...:p

cippp,
hahaha..aku akan fikirkan..:)

sya said...

hush.. perasan habis ek.. nasib baik tali pinggang aje..

waterlily said...

Dan si adik 7E pun berimiginasi yang bukan-bukan hahaha! :p

kadok said...

kaksya,
tu lah tu..nasib baik la talipinggang aje..kalau yg lain..habis..hahaha

WL,
u mean she fantasize me?..hahaha..noty ye kak..:p

azzurri said...

whats 'awek'?

azzurri said...

what's 'awek'?

kadok said...

azzuri,
owhh.."awek" we refer to "girl" who is single...hehehehe...:p

Sastri said...

keskeskes... mesti merah padam muka masa sedar tu kan? :p

pB said...

tebal muka sepuluh inci ...

Op said...

tali pinggang je ok le tu
asalkan bukan zip
macam aku
ha ha

kadok said...

sastri and pb,
tu dah pasti..merah padam dan tebal muka...hahaha

pb,
wahhh...hang kena buat entry pasal tu bro...wahahhhaa

marjerin said...

nasib baik..:)

salam ziarah..

zino said...

berangan lah lagi hehe

kad0k said...

marjerin,
haa..mmg nasib baik..huhuhuhu

zino,
nak buat mcm mana zino..namanya jugak manusia...hahaha