Tuesday, August 5, 2008

_gila_

Hujung minggu yang agak sibuk. Selesai menghadiri majlis perkahwinan di kota singa, kami pulang ke kampong. Majlis perkahwinan disana agak berbeza dari kita kita disini. “dresscode” hari itu bertema bollywood. Sana sini hadirin memakai baju ala-ala pelakon hindi. Kami? Kami cuma memakai baju biasa-biasa. ngeee. Tambahan, saya sudah tiada mood bila sampai disana. Rombongan kami ditahan selama hampir sejam setengah oleh pegawai imigrasi kerana seorang pembantu rumah. Heh!

Alasan mereka cuma kerna namanya yang pendek..sungguh tidak masuk akal. dari asal usul hingga la ke organisasi yang pernah dia masuki. Oiiiii…kami tidak hire terrorist sebagai pembantu rumah la…gilaaaaa

Tidak cukup dengan itu..semasa memasuki Malaysia juga kami menghadapi perkara yang sama. alahaiiiii

Nota:
Bulan depan mula membayar parking rm150 setiap bulan. ini lagi lah gilaaa...

20 comments:

Suparjo said...

Ish!
Gila sey!
Gila b*bi pnye gila ni.

Masy said...

fuh parking ape yg mahal ni?

ladylikeme said...

parking keta kat mana ynag mahal sangat...tas kondo ker?????

kad0k. said...

suparjo,
baru hang tau gila..:p

masy,
kat area opis ni...:)

kad0k. said...

ladylikeme,
ni parking kat damansara perdana...terkopak eden..area2 kondo kat sini la ni..adehhh

waterlily said...

Huh..parking apa punya mahal gitu?

Parking kapal terbang kut hahaha!

Gila sungguh!

kadok said...

wl,
sy tidak punya kapal terbang..:p..tu parking tingkat la kak..kat sini semua pon mahal..aduhhh

Sastri said...

mahalnya parking tu... kat mana tu?

kadok said...

sastri,
kat damansara perdana..parking berbumbung..betul2 sebelah opis...:)

KAKTINY said...

harga parking tu lebih RM34.50 dari monthly parking fees opis eden..

Marjerin said...

mahal yer parking bro..

cippp said...

tu parking opis ke. .? parking opis den rm85. kampeni subsidi rm50, den bayar rm35 jer.. xpe lah pokcik, zaman dah berubah, dunia dah maju.. hahahah

kadok said...

tiny,
lebih kurang la tu..beza 3o hengget je..:p

marjerin,
tu la..rasa duit petrol yg dia bg sebelum ni xde guna pon..hahaha

kadok said...

cippp,
berubah2 jugak..aku dah nak tercungap dah ni..seme pon naik..aku nak tgk dia revised gaji camne..hehehe

Tokyo BLUE said...

parking ke Fxcking!!! hampes tol! paking ade emas kot

NONIE AZIZ said...

AKU PUN SAMA...minyak naik parking naik...gerrrrr...apapun hati aku kembali sejuk bila dapat tau ko bakal jadi BAPA...tahniah utk ko dan gilfren...

kadok said...

thafiexq,
ni paking..:p

nonie,
tu la..x guna bg duit minyak at the same time we have to spend for parking..ermmm..thanks sis..:)

sya said...

Yup.. kalau bawa pembantu rumah memang susah utk merentasi sempadan... dah pernah rasa dan dah pernah angin pasal mende tu

tasikmerah said...

business parking boleh kaya kot yek....

kad0k said...

kak sya,
masalahnya ini pembantu rumah org lain..heh

tm,
kena carik tanah yg luas..kat kl ni payah...:p