Monday, August 11, 2008

_kami bergaduh_

Kami makan disebuah Restoren di Jaya Jusco Bukit Raja, Klang. Saya memesan Grilled Lamb Chop manakala kekasih saya memesan Spaghetti Bolognaise. Air yang sama kami pesan..Lemon Tea tanpa ais. Kami duduk di satu meja yang sama tapi kekasih saya duduk jauh dari saya. Ermmm…

Datang pula pelayan manis menyapa.
“Akak, nape duduk jauh-jauh?” dia
“Kami bergaduh” jawab saya sambil tersengih-sengih
“Owhhhh..bergaduh” jawab dia penuh kehairanan

Ehhhh..tak..kami tidak bergaduh…ngee….Cuma kekasih saya tidak tahan dengan bau black pepper sauce makanan yang saya makan la…kasihan…..

Nota:
Nasib baik la dia tidak tahan dgn bau Black Pepper Sauce Lamb Chop saya itu…tidak seperti teman saya…setiap hari isterinya mengidamkan Lamb Chop atau Chicken Chop..pendek kata makanan barat. tak ka naya namanya tu…hehehe

23 comments:

S.YanaZ said...

Salam Enche Kadok,
aku mau tumpang ketawaaa...

:))

kadok said...

ketawalah sepuasnya...hehehe..:p

Si Kachak Suparjo said...

Haih~

Cite ko saspen la bang.
Bikin aku mau cHreT saje.

err, xmo belanja aku chop-chop tu ke?
Ape nm, lamb chop? chicken chop?

Sastri said...

dah mula alah ek... citer pasal chop ni, dah lama tak mamam ciken chop... huhuhu...

kadok said...

suparjo,
ehh..nama ko sgt klasik..hahaha..mau chop dtg sini la...hehehe

sastri,
tgh hari ni ajak blackie g mam cho..:p

sya said...

wah nasib baik tak tahan bau black pepper sauce tu.. buatnya tak tahan bau suami.. lagi tak leh tahan

kadok said...

kaksya,
sy ada kwn...masa wife dia preggy..dia kena dok luar..alasan bini dia..dia leh tahan dgn bau suami..so suami dia puas la menyental badan..letak perfume lagi..tp still the same..kesian

blackpurple @ jowopinter said...

Aku setiap kali lepas makan lamb chop mesti menoneng kepala... He he he!

KAKTINY said...

mujur ler ko tak kena bini tak tahan bau black pepper.. kalau dia TAKLEH TENGOK muka ko.. camner?..

kakak eden dulu.. laki dia baru 'on the way' nak datang kulim (masa ni tak kakak eden tak tukar ke KL lagi..).. dia kat kulim (laki dia baru start enjin kat KL).. dah start muntah dan pening.. 5 jam tuh.. sesampainya si suami ke rumah.. terus merajuk tak mau tgk muka..

hah?.. apa macam?.. macam2 kes ALAHAN pompuan nih... wihihihih...

tasikmerah said...

sibuk je dia nak tanya kan?

kadok said...

bp,
aku x lg la senoneng..hahaha

kak tiny,
nasib baik la dia x mcm tu..mau kering gue..wahahahah

kadok said...

tm,
haha..tu la tu..masyarakat penyayang...biasala...:p

Al-BIMA SAKTI said...

gaduh-gaduh sayang la tu... dah ehem-ehem kan, barulah gaduh sungguh-sungguh.... hahahaha.... (gurau).

Dzulkarnain Mohamad said...

aku tengok tajuk je ingat kau tengah gaduh dgn wife..
aku dah saspen..kau nih

kadok said...

al-bima,
tak apa.aku paham..gaduh baru la diam..hahaha

dzul,
gaduh sikit2 je..:p

denanz said...

lamb chop ... emmm sedap. bln lps gua makan lamb chop dgn bro ramli sarip (papa rock)kat sebuah hotel terkemuka di kl.

ladylikeme said...

wwah dah start alah....i dulu...bau org tengah menggoreng ikan xbleh...bau perfume xbleh...natijahnyer....i xpayah tolong mak mentua i kat dapur..hahahahahahha

kadok said...

denanz,
wahhh..kwn dgn artis je hang ye..:)

ladylikeme,
xyah masak ye..suka la tu..:p

Masy said...

ok laaa tu tak tahan bau hehe. jgn dia tmuntah masa encik kadok tgh makan ya udah..

tp selamat menjaga ibu mengandung :)

Water Lily said...

Chicken Chop dalam BM apa ek?

kadok said...

masy,
hahaha..chicken chop berkuah muntah hijau..bwekkkk...:p

kak WL,
ayam dipotong2...no?..:p

biskutrajin said...

wohoo..ingtkan gadoh btol2 td..eheh

kadok said...

biskutrajin,
xlah..mana ada gaduh..:p