Wednesday, October 29, 2008

_aku cuak gila_

jangan panik..tajuk aje gempak..tapi pengisian tu sik apa-apa..percayalah. saya cuma ingin berkongsi cerita selama 3 hari libur saya dan dia. kami ke batu berendam semasa cuti Deepavali baru-baru ini. cuma santai-santai dirumah adik saya disana. kami berkesempatan ke shopping mall yang baru dibuka disana. nahhh!!!..gambar dibawah sebagai bukti. betul kan? saya ada di dataran pahlawan shopping mall...hehehe

melayan budak-budak berdua ini buat kami berdua pusing kepala. itu ini..itu ini..haihhhhh...tapi kami seronok dengan kerenah mereka.
tapi keseronokkan kami berakhir dengan si kekasih jatuh pitam. saya cemas. kamu buat saya sangat gabra, ditengah kesesakan orang ramai, kamu tiba-tiba rebah. jika kamu toreh muka saya, pasti tiada setitik darah yang keluar. syukur semuanya selamat. dia kepenatan. lambat makan barangkali.

35 comments:

applephye said...

pasti muka kamu pucat waktu itu.bagaimana kesihatan si kekasih?didoakan semuanya baik2 saja.amin.

Masy said...

adehdehdeh bole bayangkan kecuakan encik kadok heheh. pasni tkleh ler lambat2 mkn huhu

kadok said...

apple,
terima kasih apple..dia ok je..lepas ni kena lebih berhati2...hehehe

masy,
cuak gila masy..tgh ramai2..tiba2 pitam...mkn mee je pagi..kol 3 dah pitam...jalan x ingat nak mkn...hahaha

benjamin aka pekik lunak said...

aik. macam mana boleh pitam bro?

aNIe said...

Kadok...hati2 tau...orang tengah macam tu memang cepat pitam...sebab akak dah alami semua tu...so jgn ambil mudah...sebab takut dia pitam kat tempat yang boleh membahayakan dirinya...

Take care

kadok said...

benjamin,
dia pitam sbb lambat mkn...selalunya..lepas sarapan dan nak smpi lunch dia dah mkn beberapa kali..tp kebetulan hari tu semua pon lupa smpi x sedar dah pukul 3..tu yg pitam tu..berjalan banyak pon satu hal...:)

kaklady,
thanks kak for the advise...sy dah pesan dia..jgn turun naik tangga..jgn byk jln..sy risau jugak sbb dia sorang kat rumah..haihhh

Abby ♥ Aidilfitri said...

ko ni kadok, dukung la dia ke mana mana, hgn suh dia jalan, ahehehehe

dulu ader member aku, 8mth nak masuk 9mth preggie la, dia tingin nak ikut aku n geng p shopping, kiterorg p kepong, pas2 g the curve, pas2 g subang parade n carrefour. Dr 9pagi - 7petang. Tapi in between tu baper kali makan la.

alih2 esoknya sakit perut,admitted to ward
tapi x banak laaa

fuhhh seb baik
kalau x sure, anak jd kaki shopping mcm mak dia, ahehehe

* aku pon cuak gak, takut laki dia marah, bwk bini dia shopping smpai sakit, cuakkkkk tapi ader darah laaaa :p

kadok said...

abby,
hahaha..aku rasa..kalau laki yg kepala ok atau masih waras..dia xkan salahkan korang..sbb benda tu dah jd..so wat for nak point2 orang...:p

perghhhh..dr am tp pm...x pitam ka? sbb aku baca dlm majalah tu..byk jalan selalu buat ibu yg mengandung akan rasa pening dan pitam sbb berjalan byk makes their blood contentrated kat kaki dia...so darah kat otak sikit..tu yg buat pitam tu..:)

KAKTINY said...

comelnyer...

tasikmerah said...

dataran pahlawan? aku pun pergi ahad lepas.

nak cari parking susah. org ramai. ishh... tok sah di bawak kekasih kamu ke sana lagi. mmg boleh pitam.

kalau dia nak pitam, aku rasa nak merusuh... haih~

kad0k. said...

kaktiny,
secomel paklong nye kan?...:p

tm,
aku x jumpa ko pon kak?ke kita berselisih masa tu tp x perasan..:p

pB said...

salam


sib baik tak apa apa

Si Kachak Suparjo said...

Aku syak awek ko pitam pasal ko x belanja die ayam pak kenny.



Eeiiii,
apsal tetibe rasa nak pitam ni?

kadok said...

pb,
alhamdulillah..xde pape..sy jd cuak gila kak...hahahaha

kachak,
wei..ko nak pitam sbb nak kena belanja pak kenny la tu..:p

rOhock said...

HAHAHA..TU LA LU TAK SUH DIA DIET SANGAT...HAHHAAHAHAHA..SALAM KENAL KAT KAWAN-KAWAN KAT SINI....

cippp said...

mak aiii pokcik,

camner bleh lupa mkn ek? saya dulu2 ms pembawakan.. mkn yg saya paling igt. org lain xnak mkn.. lantak kan. saya boleh g mkn sorang2 asalkan saya kenyang. hahahahahha

kad0k. said...

rohock,
salam kenal juga buat kamu..tgh preggy mana leh diet2..:p

cippp,
skrg dia selera bertambah..pasal hari tu maybe dia blom mkn atau keletihan....:)

biskutrajin said...

lah...agkat la si kekasih 2 g mkan...

LotsOfLove said...

hahaa.. aku nak belajar menoreh ar.. haha..
hope sume ok2 jak..

kadok said...

biskutrajin,
lps je kejadian tu seme pon g makan...hahaha

LOV,
menoreh?..:p..everything fine..dont worry..:)

blackpurple @ jowopinter said...

Isk! Sampai pitam tu... Kesian kekasih kau...

arsaili said...

salam..isyhh..nape la tak makan on time..gastrik nanti..

kadok said...

purp,
kesian..sape x kesian bini..:p

arsaili,
nasib baik dia xde gastrik..:)

Al-BIMA SAKTI said...

jgn tangguh2 nmakan...

MasNurin said...

Salam kadok,

1st time melawat umah awak ni..menarik. Hari tu masa saya balik ada lah p Dataran Pahlawan tu. Seronok nengok ikan dalam kolam tu.Pasal pitam tu, ibu mengandung memang selalu pitam kalu banyak jalan jadi hati2 ler.

kadok said...

al-bima,
dah tak baut dah albima..lps tu tobat tak buat lagi dah...:p

masnurin,
entah2 kita berselisih tak?..:p...yep..dia selalu ada rasa pening2 sbb low blood pressure..:)

Sastri said...

sampai pitam? nasib baik tak apa2... do take good care of her... :)

sya said...

Aduhai sian kekasih kadok tu.. pitam2 tu perkara biasa utk org yg berbadan dua.. nasib baik suami ada.. emm kak sya penah tersembam kat pasar pudu.. tempat nyonya tengah cuci tong air soya dia... seorang diri..nasib badan

kad0k. said...

sas,
insya-allah..i do take care of her

kaksya,
sorang je?abis mcm mana?g klinik ke?

denanz said...

syukur kpd Tuhan kearan masih melindungi anda & keluarga.

artsoul said...

laaa...kesian si kekasih tu...maka awak kena berwaspada lain kali...ajak mkn dulu...

kadok said...

denanz.
terima kasih denanz..:)

artsoul,
next time kena extra careful...:)

zino said...

isshhh.. berjalan sampai lupa nak makan ada ke patut .. syukur semua ok..

pernah terjadi dengan zino dulu.. anak dara zino tu tetiba rebah depan org ramai tu nasib baik zino sempat sambut kalau tak tersunggur atas jalan tu..masa tu puasa..

lepas tu give up nak bawa dia jalan dalam bulan puasa lagi .. hehe

alif-mikail said...

oh! buat tak tahu aje..
pastu boleh tackle awek lain..

er... agak2 kena tendangan padu maut tak saya? (sambil buat muka confuse)

kadok said...

zino,
pitam sbb puasa ke?sian dia...:)

alifmikail,
jawapannya konpem kena tendangan padu tu..aku pasti...wahahha