Monday, November 10, 2008

_nak kena carut?_

Aku terima 2 panggilan telefon baru-baru ini. Seorang dari Hamba Allah dari Indonesia yang menawarkan wang sejumlah rm9000 kerana aku ni dikira tersangat bertuah.

“Wei..you bloody scum bag…ko fikir senang-senang aku nak bagi ko no account aku ye? Ko ingat aku tak tau tipu muslihat ko?”

Hahaha..rilek-rilek..aku tak akan carut dia semacam itu. Itu Cuma fantasi aku aje…:p

jadi kawan-kawan..harap berhati-hati. Dia akan memperkenalkan diri sebagai tuan Haji…aku tak boleh recall Tuan Haji apa. But do extra careful dgn sindiket mcm ni. Ni no telefon yang akan appears di skrin telefon canggih korang semua…+6287842853346. hehehe

Panggilan kedua datang dari seorang perempuan….memperkenalkan diri dari sebuah syarikat di TTDI…berhampiran dengan office aku. Intro ok-ok aje. Alasan dia telefon kerna dia kata mahu aku datang untuk witness installation of one of their product. Tapi bila aku refuse, dia dengan tiba-tiba terus hang up. Aku rasa nak carut aje kat pempuan ni la…haihhhh

Nota:
Minggu ni aku seorang. Kekasih balik ke Klang…so kalau sesape nak ajak aku meronggeng tu cakap la awal-awal yeeeee…hahahaha

30 comments:

arsaili said...

salam...isk3 masih ada lagi manusia menipu cara basi tuh..iskk3

Abby ♥ said...

iskhhh
itu not dat bad la

yg kelakar sms psl 'panggilan maut' dr indon tuh
heboh satu malaya

kalau terima panggilan tu, mesti mati mengelupur
kena ilmu hitam

kadok said...

arsaili,
banyak org banyak ragam bro..:)

abby,
sape yg pecaya tu xtau la nak ckp camne...hahaha

Am said...

Am dah biasa kena dah, SMS jangan ceritalah melambak, itu belum campur dengan email lagi

Nasib baik akal masih waras lagi dan tak mudah tertipu hehehe

ps: dalam hati pun Am mencarut jugak hehehe

biskutrajin said...

aku repot kekasih ko

cippp said...

wah pokcik.. nak g meronggeng ye..? apa kata pokcik g merempit tgk kekasih pokcik.. lg faedah ada nya..

pokcik.. karaoke jom.. haahhaha!!

kadok said...

am,
nak carut depan2 dia x smpi ati ek am...hehehe

biskut,
report la..hahaha

kadok said...

cippp,
karoke? ko akan nyesal nnti cippp..ujan turun sepanjang hari kang..wahahah

benjamin aka pekik lunak said...

thanks for the info bro. :)

tasikmerah said...

aku asal no pelik2 yg aku tak kenal mmg aku tak akan angkat. ada yg nak seks la. bangang!

kadok said...

ben,
u r most welcome..:)

tm,
tu org gila seks tu tm..wahahaha

zino said...

baru baru ni zino dapat call konon nya dari astro.. nak bagi insuran free dia pesan nanti ada wakil insuran tu talipon minta particular..

so beberapa hari lepas tu ada sorang mamat call dari syarikat insuran konon nya wakil astro tu la.. nak maklumat peribadi..

minta maaf je lah tak cenang..

alif-mikail said...

ahhaha
terima kasih bro...

kadok said...

zino & aliff,
skrg ni mcm2 org ada kat dunia ni..colourful..hehehe

Masy said...

bulan puasa lepas sy dpt sms - konon2nye menang duitlah. sy balas balik sms tu.

aaa ni baguslah ni cari duit wat keje haram. bulan2 puasa wat perangai macam ni. haa bagus2.

ahaks.

kadok said...

masy,
lps tu dia ada jawab tak?main balas msg korang ye...hahaha

LotsOfLove said...

Wakakaa.. Kalau benarlah, aku dah pasti kaya raya. Memenangi inilah, itulah, numb anda bertuahlah.. Banyak gila dpt email+sms cam tue. Pena aku layan sekali, saja nak test. Nak wang pendahuluan utk melicinkan pengiriman wang ke dlm akaun konon.. Hampehnyer..
Utk kesejahteraan hidup, ignore jer benda cam tue..

sya said...

Skrg ni menipu cara ni dah terlalu biasa dah, selalu gak terima email menang loteri dan tak tau lak ada kena mengena ngan royalties dr london yg konon kita ni the only pewaris.. kalau dr cina tuk mungkin caya .. sbb ada oneng2 dr sana.. ini London .. nama pun ada Sir Sir.. mana nak caya nih

denanz said...

gua penah dapat call dari indon tu. bila tanya dia kata dari mana ntah, tapi kat msia. konon gua bertuah la. dapat juta2. dia mintak no akaun. gua bagi. siap tanya lagi brp ada dlm akaun. gua kata ada dalam 25 rib.

gua bagi no kelentong punya nombor. pas tu dia kata kalau nak duit juta2 tu, gua kena tambah duit gua dlm bank sbb amaun tak cukup. dia soh jadikan 30 rib.

apa hal ...
gua terus mencarut & maki time tu jugak.

Rajuna said...

join je buluh mas
lagi selamat

ha ha ha

KAKTINY said...

takyah ler percaya.. bos kaktiny pun dapat benda yang sama..

menipu jer semua tuh..

takyah ler nak harap rezeki 'terpijak' yang tak pasti camtuh.. kelak makan diri...

rezeki kita kerja ni pun insyaallah dah cukup..

jahat betul org yang suka menangguk di air keruh camtuh.. nak carik rezeki mudah.. tak baik tau..

Si Kachak Suparjo said...

Ronggeng kat kenny jom.

Ada berani?

rOhock said...

wkakaka...yang panggilan kedua tu mungkin pon dia habis kredit...wkakakaka

kadok said...

lotsoflove,
betul tu skrg mana ada yg free....hehehe

kaksya,
oneng2 tu apa ekk?hehehe

denanz,
kalau dia lebih2 mmg nak kena maki pon..hahah

kadok said...

rajuna,
buluh mas lambat sgt kaya lah bro...hahahaha

kaktiny,
jahat tau derang tau.:p

kachak,
alahhh...kalau aku g pon bkn ko nak dtg...:p

rohock,
dia pakai tepon office la...heh

Al-BIMA SAKTI said...

aku ada trima sms, katanya dari petronas - aku menang hadiah rm800 ribu. dia minta aku call dia balik. tp no teponnya sama macam no incik kadok dapat tu... dia ingat aku sapa? senang2 nak klentong ya..? pi mampuih...

kad0k. said...

al,
derang ni mmg xde keje kan...anto anthrax baru tau..hahaha

jamri said...

kerap jugak dapat call kata bertuah dapat bilik hotel free

mana de free2 nak bagi

LED said...

too much to face those scams.rasa mcm nk jek pedajal kan email2 diorang tu.but, for wut?buang tenaga n masa jek.penuh kan spam inbox jek....heishh

kadok said...

jamri,
masuk tandas pon kena bayo bro..ni senang2 nak bg 8k? betul2 xde keje la org tu..hahaha

led,
phone call lain..email lain..sms pon lain...hehehe